Pot au feu rundervlees stoofpot met prei en wortel

Pot au feu rundervlees stoofpot met prei en wortel

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit de Franse keuken: Pot au feu rundervlees stoofpot met prei en wortel. Heerlijk mals vlees in een smaakvolle saus van groenten, kruiden en wijn. Smakelijk!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pot au feu rundervlees stoofpot met prei en wortel op tafel.

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Halveer de winterwortel in de lengte en snijd de helften in plakjes. Snipper de uien grof.
  3. Verhit de boter in een braadpan en laat de blokjes rundvlees in twee porties rondom bruin bakken. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  4. Laat de spekblokjes omscheppend in het braadvet ca. 5 minuten kleuren.
  5. Laat de wortel, de ui en de tijm meebakken tot ze beginnen te kleuren, blus af met de wijn, laat kort inkoken en voeg de blokjes tomaat toe.
  6. Schep het vlees met het uitgelopen vocht weer in de pan, schep goed om met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan 2 uur zachtjes stoven tot het vlees goed gaar is. De saus mag niet koken. Voeg zo nodig tussentijds een scheutje extra vocht toe.
  7. Snijd de prei in ringetjes, was ze goed in een vergiet, laat ze uitlekken en schep ze de laatste 10 minuten door het vlees.
  8. Breng zo nodig verder op smaak met wat zout en/of peper. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Prei