- 50 g Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Pot au feu rundervlees stoofpot met prei en wortel op tafel.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Halveer de winterwortel in de lengte en snijd de helften in plakjes. Snipper de uien grof.
- Verhit de boter in een braadpan en laat de blokjes rundvlees in twee porties rondom bruin bakken. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
- Laat de spekblokjes omscheppend in het braadvet ca. 5 minuten kleuren.
- Laat de wortel, de ui en de tijm meebakken tot ze beginnen te kleuren, blus af met de wijn, laat kort inkoken en voeg de blokjes tomaat toe.
- Schep het vlees met het uitgelopen vocht weer in de pan, schep goed om met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan 2 uur zachtjes stoven tot het vlees goed gaar is. De saus mag niet koken. Voeg zo nodig tussentijds een scheutje extra vocht toe.
- Snijd de prei in ringetjes, was ze goed in een vergiet, laat ze uitlekken en schep ze de laatste 10 minuten door het vlees.
- Breng zo nodig verder op smaak met wat zout en/of peper. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.