Oosters stoofvlees

Oosters stoofvlees

Smulweb imageSmulweb

Oosters stoofvlees met sjalotjes, ketjap, gember, komijn en kruidnagel. Na 2 uur stoven met bouillon en azijn is het vlees heerlijk mals geworden. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder. Serveer met rijst.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oosters stoofvlees op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 minuten mee.
  3. Voeg ketjap, gember, komijn en bloem toe en bak nog 3 minuten.
  4. Verwarm de bouillon en giet deze over het vlees. Voeg de azijn en laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes met deksel 2 uur.
  5. Verwijder laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier