- 1000 g Konijndijfilet
- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Konijn in gorgonzolasaus op tafel.
- Kruid de stukken konijn met versgemalen peper en zout.
- Smelt de boter in een hete pan en voeg 1 el olijfolie toe.
- Bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin in ongeveer 10 minuten.
- Snijd de knoflook in plakjes en bak samen met de salie mee.
- Blus met de port en kippenbouillon.
- Laat 1 uur (of langer naar smaak) op een laag vuurtje sudderen. Draai af en toe om.
- Schil intussen de peren en snij ze in partjes.
- Haal de stukken konijn uit de pan en hou deze warm.
- Breng het overgebleven kookvocht weer aan de kook.
- Voeg de room toe en laat wat inkoken. Prak de gorgonzola fijn en meng de fijngeprakte gorgonzola erdoorheen.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Voeg nu de partjes peer erbij en verwarm de stukken konijn nog even in de saus.
- Dien op met groenten en eventueel aardappelen.