- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Lekker pittige paprikasoep met gember en lente-ui op tafel.
- Halveer de paprika's, verwijder pitjes en zaadlijsten en leg de paprika's met vel naar boven in een ovenschaal of op de bakplaat. Rooster de paprika's onder de hete grill of in de hete oven tot de schil zwartgeblakerd is. Doe de paprika's in een plastic zak en laat ze hierin afkoelen. Trek daarna het vel eraf. Snijd de paprika's in stukken.
- Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de Spaanse peper en snijd deze in stukjes.
- Pel de ui en knoflook en snijd deze in grove stukjes. Schil de gemberwortel en snijd die heel fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
- Verhit olie in een pan. Voeg de ui, Spaanse peper, gember en knoflook toe en laat dit al roerend even bakken. Voeg dan de stukken paprika en tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg daarna 1/2 liter water en het bouillonblokje toe. Roer goed door en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken. Gebruik de staafmixer om het geheel te pureren.
- Serveer met ringetjes lente-ui.