Tjap tjoy (mijn versie) veel beter dan van de chinees

Tjap tjoy (mijn versie) veel beter dan van de chinees

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen heerlijke Tjap tjoy met krokante groenten en kip. De groenten worden eerst gewokt en daarna samen met de kip en smaakmakers gebakken in bouillon. Culinair genieten!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tjap tjoy (mijn versie) veel beter dan van de chinees op tafel.

  1. Was alle groenten, maak ze schoon en snijd ze zoals staat beschreven. Snijd de kipfilet in reepjes. Bewaar apart van de rest. Doe de groenten in een roestvrijstalen vergiet en laat uitlekken.
  2. Verwarm een wok tot heet, doe daar de olie in. Wok eerst de kipfilet totdat ze goudbruin zijn, haal ze eruit en bewaar apart.
  3. Begin dan in delen de groenten te wokken, voeg eerst de hardste groenten toe omdat deze de meeste tijd nodig hebben.
  4. Voeg de smaakmakers toe, de champignons, blus af met de warme kippenbouillon en wok vervolgens de kipfilet nog even mee. De groenten moeten knapperig blijven, dat is het lekkerste.
  5. Indien nodig het laatste vocht eventueel wat binden met maizena.
  6. Tenslotte nog een opmerking over Ve-Tsin, deze kan je eventueel gebruiken om de smaak van het gerecht te versterken. Maar als je het niet wilt gebruiken, laat het dan achterwege.
  7. Serveer de wokschotel en geniet!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Chinees Noedels Tjap tjoi Chinese bami