Limoncello cheesecake

Limoncello cheesecake

Smulweb imageSmulweb

Proef de Italiaanse zon met deze limoncello cheesecake. De koekkruimels zijn knapperig, de vulling romig met een frisse citroensmaak, de topping geeft het een verrassende twist. Een perfect dessert voor op een warme zomeravond.

120 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 90 g Limoncello
  • 185 ml Water
  • 67.5 g Limoncello

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Limoncello cheesecake op tafel.

  1. Meng de koekjes met de citroenrasp, de suiker en de gesmolten boter.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier en vet de randen in. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  3. Bak de bodem 10 minuten.
  4. Meng de kwark met de suiker, de limoncello, citroenrasp, vanilleextract en wat citroensap op middelmatige snelheid met de mixer. Voeg de eieren na elkaar toe, meng goed tussendoor.
  5. Verdeel het mengsel over de bodem, verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Bak de taart 60-70 minuten. Als de cheesecake gaar is, doe je de oven uit. Laat de taart nog een uur in de oven staan.
  6. Laat helemaal afkoelen en laat hem daarna nog een paar uur in de koelkast staan.
  7. Voor de topping, meng je de suiker met de maizena in een pannetje en zet op het vuur. Giet langzaam de limoncello en het water erbij, laat koken en roer voortdurend.
  8. Als de saus begint te binden, voeg je een eetlepel van de saus bij het eigeel en roer goed. Doe daarna het eigeel bij de vloeistof en roer tot het drillerig wordt. Laat afkoelen en verdeel met een garneermes of achterkant van een lepel over de cheesecake.
  9. Zet de cheesecake in de koelkast en laat de bovenlaag nog even opstijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cheesecake