Buffet recepten
Zelf Buffet gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Buffet recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 200 g Carpaccio plakken
- 200 g Salami
- 200 g Mortadella
- 200 g Rauwe ham
- 750 g Meloen
- 8 Vijg vers
- 200 g Zwarte olijven
- 200 g Groene olijven
- 50 g Geroosterde Rode Paprika
- 280 g Zongedroogde Tomaten
- 90 g Groene pesto
- 100 g Geraspte kaas Parmezaanse
- 4 Ciabattabroodje
- 10 el Kruidenboter
- 1 el Extra vierge olijfolie
- 10 el Roomboter
- 272 g Ijsbergsla
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Supersnel antipasti-buffet op tafel.
- Indien nodig: Verwarm de oven voor - volgens de aanwijzingen op de verpakking - of op 150°C voor het afbakken/opwarmen van ciabatta's.
- Bak de ciabatta's af of warm ze op gedurende ca. 10 minuten.
- Leg de vleeswaren mooi op een grote schaal of apart bordjes.
- Bestrijk de carpaccio met 1 soort pesto en garneer met flinters parmezaanse kaas.
- Maak de meloen schoon door de pitjes te verwijderen en snijd in partjes.
- Snijd de vijgen 1 of 2 keer doormidden, afhankelijk van de hoeveelheid die is gekocht.
- Leg de partjes vijgen en meloen gezamenlijk op 1 bord.
- Laat de paprikarepen, olijven en zongedroogde tomaten uitlekken.
- Snijd de paprikarepen en zongedroogde tomaten in reepjes.
- Doe de paprika, tomaten en olijven in afzonderlijke schaaltjes.
- Doe boter, kruidenboter, olijfolie en pestosmaken in kleine bakjes.
- Garneer de sla over de schalen en borden.