Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Supersnel antipasti-buffet

Supersnel antipasti-buffet

smulweb badge smulweb

Een antipasti-buffet, een tafel vol heerlijke Italiaanse hapjes. Er is voor ieder wat wils: vleeswaren, carpaccio met Parmezaanse kaas, meloen, vijgen, paprika, olijven en zongedroogde tomaten. Maak af met kruidenboter, olijfolie of pesto en serveer met ciabatta. Buon Appetito!

15 min bereiden 10 personen

(0)

Ingrediënten

  • 200 g Carpaccio plakken
  • 200 g Salami
  • 200 g Mortadella
  • 200 g Rauwe ham
  • 750 g Meloen
  • 8 Vijg vers
  • 200 g Zwarte olijven
  • 200 g Groene olijven
  • 50 g Geroosterde Rode Paprika
  • 280 g Zongedroogde Tomaten
  • 90 g Groene pesto
  • 100 g Geraspte kaas Parmezaanse
  • 4 Ciabattabroodje
  • 10 el Kruidenboter
  • 1 el Extra vierge olijfolie
  • 10 el Roomboter
  • 272 g Ijsbergsla

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Supersnel antipasti-buffet op tafel.

  1. Indien nodig: Verwarm de oven voor - volgens de aanwijzingen op de verpakking - of op 150°C voor het afbakken/opwarmen van ciabatta's.
  2. Bak de ciabatta's af of warm ze op gedurende ca. 10 minuten.
  3. Leg de vleeswaren mooi op een grote schaal of apart bordjes.
  4. Bestrijk de carpaccio met 1 soort pesto en garneer met flinters parmezaanse kaas.
  5. Maak de meloen schoon door de pitjes te verwijderen en snijd in partjes.
  6. Snijd de vijgen 1 of 2 keer doormidden, afhankelijk van de hoeveelheid die is gekocht.
  7. Leg de partjes vijgen en meloen gezamenlijk op 1 bord.
  8. Laat de paprikarepen, olijven en zongedroogde tomaten uitlekken.
  9. Snijd de paprikarepen en zongedroogde tomaten in reepjes.
  10. Doe de paprika, tomaten en olijven in afzonderlijke schaaltjes.
  11. Doe boter, kruidenboter, olijfolie en pestosmaken in kleine bakjes.
  12. Garneer de sla over de schalen en borden.