Broodje koningsburger ( hamburger speciaal )

Broodje koningsburger ( hamburger speciaal )

Smulweb imageSmulweb

De broodje koningsburger gaat verder dan een gewone burger. Met gekarameliseerde uien, Boursin, geroosterde tomaten en pancetta. De lemon-peper aioli maakt het geheel af. Perfect voor de barbecue!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Troscherry tomaten
  • 20 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Broodje koningsburger ( hamburger speciaal ) op tafel.

  1. Maak het sausje door in een kom 1/2 kop mayonaise te mengen met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel geraspte citroenschil, 1 1/2 theelepel citroensap en 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper.
  2. Verhit een grote anti-aanbak koekenpan op matig hoog vuur. Bak de pancetta hierin krokant, ongeveer 2 tot 3 minuten. Leg de pancetta vervolgens op een stuk keukenpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreid de tomaten op een met folie beklede bakplaat en besprenkel ze met olie. Grill de tomaatjes 18 minuten in de oven en laat ze vervolgens afkoelen.
  4. Zet de pan terug op de kookplaat en bak de uien op matig hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg suiker en 1/8 theelepel zout toe en breng op smaak met peper.
  5. Verwarm de barbecue of grillplaat tot medium heet. In een grote kom klop je een ei met Dijon, Worcestershire en 1/2 theelepel zout. Breng op smaak met verse peper en voeg het gehakt toe. Meng voorzichtig. Maak van het mengsel 4 hamburgers van ongeveer 1/2 inch dik.
  6. Bak de hamburgers op de barbecue of grillplaat, met de deksel gesloten, tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten per kant.
  7. Maak de burgers: stapel gekarameliseerde uien, rucola, rundvleespasteitje, Boursin, pancetta, geroosterde tomaten, basilicum en lemon-peper aioli tussen de broodjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Broodje hamburger