- 16 g Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelchips uit de oven met ui en thijm op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Schil de aardappelen (neem aardappelen die ongeveer even groot zijn). Was de aardappelen en droog ze af. Snijd de aardappelen in zeer dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf.
- Vet een ovenschaal in met olie en schik de aardappelplakjes erin zodat er geen loze ruimtes ontstaan. De plakjes moeten dicht op elkaar in de schaal zitten. Steek op verschillende plaatsen sjalotringetjes tussen de plakjes.
- Besprenkel de aardappelplakjes met een mengsel van de olijfolie en de gesmolten roomboter en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
- Zet de ovenschaal 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg de thijm toe en laat nog 30 minuten doorbakken totdat je een lekkere krokante laag krijgt. Bedek de aardappelplakjes met een vel aluminiumfolie als ze te snel bruin worden.