Pittige pompoensoep met puntpaprika

Pittige pompoensoep met puntpaprika

Smulweb imageSmulweb

Heb je zin in soep, maar ook in iets pittigs? Dan is deze pompoensoep met puntpaprika zeker iets voor jou! De combinatie van gember, cayennepeper, komijnzaadjes en paprika in combinatie met de blokjes aardappel en pompoen brengt je smaakpapillen tot leven. Perfect voor een koude herfstdag.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige pompoensoep met puntpaprika op tafel.

  1. Pel de ui en snipper deze, pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook in olie op zacht vuur tot de ui glazig is. Voeg de komijnzaadjes toe aan de ui en knoflook. Rasp de gember en voeg dit samen met de cayennepeper toe.
  2. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg het toe aan het mengsel. Laat alles rustig pruttelen.
  3. Schil de aardappel en pompoen in blokjes. Voeg het toe aan het mengsel samen met de bouillonblokjes en water. Laat dit 30 minuten koken.
  4. Hak de koriander fijn en voeg het na 20 minuten toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer en voeg kookroom toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente