Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Veruit de heerlijkste banketbakkersroom op tafel.
- Meng in een zware sauspan de melk met de 4 eetlepels suiker. Breng aan de kook op matig vuur. Roer met een garde in een middelgrote kom de eidooiers en het ei door elkaar. Meng de resterende 5 eetlepels suiker met de maizena
- roer het dan door het eimengsel tot het glad is.
- Als de melk begint te koken, schenk de melk dan voorzichtig met een klein straaltje in het eimengsel (gebruik hiervoor een kleine sauslepel), onder voortdurend roeren, zodat de eieren niet gaan koken. Doe het mengsel weer in de sauspan en breng alles aan de kook. Blijf roeren zodat de eieren niet gaan stollen of vastkleven aan de bodem.
- Als het mengsel begint te koken en dik te worden, haal dan de pan van het vuur. Roer de boter en vanille erdoor, mix tot de boter helemaal is gesmolten. Schenk in een hittebestendig bakje of kom en bedek het met plastic huishoudfolie, direct op het oppervlak, zodat er geen vel ontstaat. Zet in de koelkast om koud te laten worden.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt het au bain marie of in de magnetron. Klop de slagroom stijf en roer de gesmolten chocolade door de nog warme banketbakkersroom. Laat dit afkoelen en spatel dan de slagroom erdoor.