Courgettesoep met zalmsnippers

Courgettesoep met zalmsnippers

Smulweb imageSmulweb

Deze courgettesoep met zalmsnippers is heerlijk romig van smaak. Uien en knoflook kort aangebakken en daarna de courgettes meegebakken. Na 8 minuten zachtjes koken met deksel erop, pureer je het geheel tot een gladde soep en voegt de slagroom toe. Serveer met zalmsnippers voor de ultieme smaakbeleving!

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Courgettesoep met zalmsnippers op tafel.

  1. Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan.
  2. Snijd de ui in grove ringen en hak de knoflook fijn.
  3. Bak de uien kort in een beetje roomboter.
  4. Was ondertussen de courgettes en snijd ze in grove stukken.
  5. Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien en voeg daarna het gekookte water toe.
  6. Voeg de 30 gram bouillonpoeder toe en roer goed door.
  7. Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  8. Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep.
  9. Voeg de slagroom toe en roer dit goed door de soep.
  10. Serveer met de zalmsnippers (of gebakken spekjes als je niet van zalm houdt).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep