Gevulde courgettes met noten en feta

Gevulde courgettes met noten en feta

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde courgettes met noten en feta zijn heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht. Knapperige walnoten en romige feta maken het gerecht helemaal af. Snel en gemakkelijk te bereiden.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde courgettes met noten en feta op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd van elke courgette in de lengte een dunne reep af. Snijd het vruchtvlees langs de rand van het snijvlak hier en daar iets in en hol de courgettes met een lepeltje uit. Snijd het uitgeholde vruchtvlees in stukjes.
  3. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Schep het vruchtvlees erdoor en bak 3 min mee. Laat het mengsel iets afkoelen.
  4. Schep de feta, walnoten, broodkruim, ei, dille, zout en peper erdoor.
  5. Vul de courgettes met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 min in de oven.
  6. Kook intussen de rijst.
  7. Verwijder de folie en bak de courgettes nog 10 min tot de vulling lichtbruin is.
eet smakelijk