- 1.5 tl Chilipoeder
- 0.2 el Sesamolie
- 0.3 el Aardappelzetmeel
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip met zwarte bonen op tafel.
- Snijd de kip in blokjes van 1-2 centimeter en doe ze in een kom. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Meng de marinade vervolgens goed met de kip.
- Snijd de paprika ter grootte van de blokjes kip. Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 eetlepel olie toe. Doe vervolgens de paprikablokjes in de wok en roerbak ze tot ze heet en een beetje gaar zijn, maar nog wel knapperig. Haal de blokjes uit de wok en houd ze apart.
- Verhit de wok opnieuw op hoog vuur. Voeg de rest van de olie toe, wals de olie door de wok en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak om de blokjes van elkaar te scheiden. Als ze niet meer aan elkaar vasthechten en wit beginnen worden, voeg je de knoflook en de gember toe. Roerbak tot de knoflook en gember lekker beginnen te ruiken.
- Voeg de zwarte bonen toe en roer even tot je ze kunt ruiken. Voeg dan de gemalen chilipeper toe en doe ook de paprika weer terug in de wok. Blijf roerbakken tot de kip net door en door gaar is en alles lekker sist. Breng op smaak met zout.
- Roer de lente-ui door het gerecht, zet het vuur uit en voeg de sesamolie toe. Serveer het gerecht.