- 50 g Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Risotto met groene asperges en gerookte zalm op tafel.
- Doe sjalot, boter, rijst, bouillon en witte wijn in een stoomovenschaal zonder gaatjes of een ovenschaal. Bedek het geheel met huishoudfolie en stoom het zoals hieronder aangegeven. Schep de rijst af en toe om.
- Schil in de tussentijd de asperges en snijd ze in stukken. Voeg de asperges 10 minuten voor het einde van de stoomtijd toe aan de rijst en dek het geheel weer goed af.
- Haal de rijst uit de oven als het gaar is en nog licht vochtig. Voeg de Parmezaanse kaas en slagroom toe en roer goed door. Als laatste de zalmsnippers erdoor scheppen en op smaak brengen met peper en zout.
- Verdeel de risotto over 4 borden en rasp eventueel nog wat Parmezaanse kaas over. Stomen: 96°C / 40 minuten.