Mascarpone appeltaart

Mascarpone appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze mascarpone appeltaart is een waar feestje voor bij de thee of koffie. Een heerlijke, licht zoete taart, gemaakt met mascarpone en frisse appel. Ga jij hem maken?

60 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mascarpone appeltaart op tafel.

  1. Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor. Duw het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
  2. Vet een taartvorm in met boter. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.
  3. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg en de suiker door de mascarpone. Roer er een voor een de eieren en als laatste de bloem door. Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Zet de plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling en bestrooi ze met kaneelsuiker.
  5. Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
  6. Verwarm abrikozenjam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Bakken Taart Appeltaart