Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Witte asperges met zalm garnaal in saffraansaus op tafel.
- Schil en was de asperges, snijd de uiteindjes af en bewaar ze in een vochtige theedoek (zo blijven ze vers).
- Neem een pan en voeg water toe, doe er een beetje zout bij en breng het aan de kook. Giet er dan een flinke scheut witte wijn en Noilly Prat in. Voeg de asperges toe en kook ze in 15 minuten gaar. Vang het kookvocht op want dit bevat vele mooie smaken.
- Voeg slagroom toe aan het kookvocht en verwarm het, maar breng het niet aan de kook. Breng de saus op smaak met saffraandraadjes, zeezout en een beetje witte peper.
- Neem verse zalmfilets, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Breng ze op smaak met zout, witte peper en een beetje citroensap. Verpak de filets in aluminiumfolie, strooi er een handje garnalen overheen, vouw dicht en laat 10-12 minuten garen in een voorverwarmde oven.
- Neem de warme saus en klop hem op met een garde tot hij schuimt. Breng hem op smaak met een mespuntje cayennepeper.
- Leg de asperges mooi op een bord, schep er flink wat saus overheen en leg er de partjes zalmfilet overheen met wat garnaaltjes. Smullen maar!