zondagse soep met asperges

zondagse soep met asperges

Smulweb imageSmulweb

Een zachte soep met stukjes mals vlees en asperges. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd. Met onze versgarantie zijn speciale zondagen extra lekker!

120 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1350 g Runderschenkel
  • 100 ml Kookvocht

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke zondagse soep met asperges op tafel.

  1. Maak van 2 liter water, de schenkel, de bouillonblokjes en de foelie een mooie getrokken runderbouillon, door op een klein pitje de bouillon tenminste 4 uur te laten trekken.
  2. Was en schil de asperges. Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 minuten.
  3. Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
  4. Giet de afgekoelde schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
  5. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.
  6. Voeg het nat van de schillen aan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Voeg de aspergestukjes en fijngesneden selderij toe.
  8. Laat het geheel nog +/- 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de asperges de gewenste gaarheid hebben.
  9. Voeg het fijngesneden vlees toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Asperges