Postelein zoals mijn moeder het maakte

Postelein zoals mijn moeder het maakte

Smulweb imageSmulweb

Deze postelein is zo lekker dat het je doet denken aan de tijd toen je moeder het nog zo maakte. Een smaakvolle bereiding van de seizoensgroente gekookt in eigen sap, gekruid met ui en boter en tot slagroomdikte gebonden met bloem.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Postelein

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Postelein zoals mijn moeder het maakte op tafel.

  1. Was de postelein grondig. Zet de groente op het vuur met het aanhangende water van het wassen. Breng rustig aan de kook en laat de groente plm. 5 minuten koken (af en toe omscheppen). Laat de groente in een vergiet goed uitlekken.
  2. Pel en snipper het sjalotje of de ui. Snijd de postelein op een plank wat fijner. (zie foto)
  3. Smelt de boter in de pan waarin de postelein is gekookt. Bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de bloem in één keer toe en roer goed. Laat de bloem plm. 2 minuten al roerend garen.
  4. Voeg nu de postelein toe onder goed roeren. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Voeg eventueel een paar druppels maggi toe voor extra smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden