Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardbeien custard taartjes op tafel.
- Gebruik een pak custard en voeg 1 liter melk toe (of halveer de ingrediënten als je minder wilt maken). Maak de custard volgens de instructies en zet het in de koelkast om af te koelen en op te stijven voor minimaal 2 uur.
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes en zet ze terug in de koelkast.
- Laat het pak bladerdeeg uit de vriezer iets zacht worden. Snijd van elke rand 1 cm eraf in repen. Bewaar deze. Smeer de randen van het bladerdeeg in met water en leg daar de afgesneden reepjes op.
- Leg een plak bladerdeeg op het bakje en snijd de randen eraf totdat deze even groot is als het bakje. Dit laatste plak bladerdeeg vormt het dekseltje. Besmeer beide bladerdeeg vormpjes met eigeel en bestrooi het dekseltje met suiker.
- Leg de bladerdeeg vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bak 15-20 minuten in de oven totdat ze mooi gerezen zijn. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.
- Haal de custard uit de koelkast en doe deze in een spuitzak of gebruik twee lepels. Spuit of schep de custard in het bladerdeeg bakje.
- Leg de plakjes aardbeien netjes over de custard heen en sluit af met het "dekseltje".
- Bewaar het gerecht in de koelkast, omdat de custard smelt bij warme temperaturen. Het is het lekkerste om het zo snel mogelijk te consumeren.