Rabarber crumble

Rabarber crumble

Smulweb imageSmulweb

Een knapperige crumble van bloem, suiker, boter, venkelzaad, kruidnagel en chilivlokken. Daarbovenop een heerlijk zachte rabarber, citroensap en -rasp en suiker. Binnen 35 minuten op tafel en serveer met een bolletje ijs!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Rabarber crumble op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schep voorzichtig de bloem, suiker en boter met je handen om in een mengkom totdat er kruimels ontstaan voor de crumble.
  3. Vijzel de kruidnagel, venkelzaad en chilivlokken fijn en schep door het kruimeldeeg.
  4. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snijd de rabarber in stukjes en was grondig.
  6. Rasp de citroen en pers het sap uit. Doe de rasp, sap en de citroen zelf in een soeppan. Voeg de stukjes rabarber en suiker hieraan toe. Kook op zacht vuur in ongeveer 10 minuten gaar en schep regelmatig om. Haal de citroen er na 10 minuten uit.
  7. Controleer ondertussen de crumble en schep om. Zet nog 5 minuten in de oven totdat deze mooi bruin kleurt.
  8. Schep de gekookte rabarber in een ovenschaal en daarover de crumble en zet dit nog 10 minuten in de oven.
  9. Serveer met een bolletje ijs.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rabarber