- 400 g adukibonen
- 2 Pruim Tros Tomaat
- 0.75 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mexicaanse ovenschotel op tafel.
- Snij alle groenten in kleine blokjes (brunoise).
- Doe de bonen en maïs in een vergiet zodat het vocht weg is. Doe de gesneden tomaten samen met de maïs en bonen in een bakje en voeg hier de snufjes zout, peper en kardamom aan toe. Hussel dit goed door elkaar en laat even rusten.
- Verwarm een wokpan en doe hier een scheut olie in. Fruit de dungesneden uien, knoflook en peper tot ze mooi glanzend bruin zijn. Voeg dan de courgette toe en wok deze 2-3 minuten mee.
- Voeg dan de rest (bonen, tomaten, maïs) toe en laat dit ca. 3 minuten meegaren en vervolgens nog 2 minuten extra pruttelen tot er voldoende vocht uitkomt.
- Gooi dit hele mengsel in een vergiet en laat dit goed uitlekken. Laat vervolgens nog 2-3 minuten pruttelen in de pan. Gooi het nu weer in het vergiet en laat het goed uitlekken.
- Maak de ovenschaal vet met een dun laagje boter. Gooi een dunne laag hele nacho's op de bodem van de schaal en zet er een paar rechtop aan de zijkant.
- Gooi hier vervolgens de helft van het groenten/bonenmengsel op. Giet er een dunne laag salsasaus overheen en bedek dit met nog wat nacho's.
- Gooi de rest van de groenten erop en giet er nog een dunne laag salsasaus overheen. Bedek dit met de rest van de nacho's en strooi een laagje geraspte kaas over het geheel.
- Zet het geheel 15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.