Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spareribs in amerikaanse barbecue marinade op tafel.
- Neem een pan en hak de uien heel erg fijn met een koksmes. Pers de knoflook en doe deze erbij in de pan met olie. Bak het geheel tot het glazig is.
- Voeg bruine suiker toe en laat het karamelliseren. Doe er nu tomatenketchup, wijnazijn, worchestersaus en honing bij en laat inkoken.
- Breng het geheel hoog op smaak met zout, peper en chilipoeder naar eigen smaak. Proef tussendoor want meer chili maakt het gerecht pittiger.
- Doe de stukken spareribs in een ovenschaal en voeg ¾ deel van de saus toe. Verwarm de oven voor op 200 graden C en laat ze een uurtje garen. Draai ze halverwege om.
- Giet er dan het laatste ¼ deel van de saus over de spareribs en serveer. Of laat de spareribs een uur marineren in de saus en gaar ze daarna mooi op de barbecue. Eet smakelijk!