Spareribs in amerikaanse barbecue marinade

Spareribs in amerikaanse barbecue marinade

Smulweb imageSmulweb

Deze spareribs in Amerikaanse barbecue marinade zijn de perfecte combinatie van smaak en genot. Perfect voor een barbecue, maar ook in de oven of grill. De marinade van ui, knoflook, ketchup, bruine suiker en honing geeft een fantastische twist aan de spareribs.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spareribs in amerikaanse barbecue marinade op tafel.

  1. Neem een pan en hak de uien heel erg fijn met een koksmes. Pers de knoflook en doe deze erbij in de pan met olie. Bak het geheel tot het glazig is.
  2. Voeg bruine suiker toe en laat het karamelliseren. Doe er nu tomatenketchup, wijnazijn, worchestersaus en honing bij en laat inkoken.
  3. Breng het geheel hoog op smaak met zout, peper en chilipoeder naar eigen smaak. Proef tussendoor want meer chili maakt het gerecht pittiger.
  4. Doe de stukken spareribs in een ovenschaal en voeg ¾ deel van de saus toe. Verwarm de oven voor op 200 graden C en laat ze een uurtje garen. Draai ze halverwege om.
  5. Giet er dan het laatste ¼ deel van de saus over de spareribs en serveer. Of laat de spareribs een uur marineren in de saus en gaar ze daarna mooi op de barbecue. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees