Zomerse salade met gegrilde kip

Zomerse salade met gegrilde kip

Smulweb imageSmulweb

Eet kleurrijk deze zomer met de zomerse salade met gegrilde kip. Geserveerd met knapperige sla, appel en een romige Parmezaanse citroendressing geeft een fijne smaak aan de gegrilde citroen kip. Een heerlijk salade recept voor bij de barbecue, picknick of zomerse lunch.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerse salade met gegrilde kip op tafel.

  1. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes ter grootte van een dobbelsteen, of nog wat kleiner. Schraap met een lepel de vochtigste delen weg, want dat maakt de salade te nat. Meng de tomaat en komkommer in een kom met een flinke snuf zout en wat peper.
  2. Rasp de schil van een citroen en zet dit apart. Knijp daarna de citroen uit en zet het sap apart. Verdeel de helft van het sap en de geraspte citroenschil over het komkommer-tomaatmengsel. Pel de rode ui en snijd in stukjes. Meng het door het komkommer-tomaatmengsel, en laat dit nu een half uurtje staan.
  3. Stop de kipfilet, nadat je hem hebt schoongemaakt, in een plastic zak samen met een flinke snuf versgemalen peper en zout, een eetlepel van het citroensap, en een eetlepel olie. Sluit de zak, zorg dat de kip goed bedekt is in deze snelle marinade. Leg de zak plat op het aanrecht en sla hem plat met een deegroller of pan. Laat hem een half uurtje marineren in de koelkast in de zak.
  4. Meng voor de dressing de mayonaise, Worcestershiresaus, een handje geraspte Parmezaanse kaas en de rest van het citroensap (ongeveer twee eetlepels) in een kom. Breng op smaak met peper en zout, en eventueel wat tabasco.
  5. Laat een grillpan goed heet worden en gril hierop de kipfilet 7 minuten aan beide zijden, of tot de kip goudbruin met zwarte strepen is. Zet de filet dan even apart.
  6. Snijd de appel in dunne plakjes. Begin de salade op te bouwen: neem een bord en leg daarop een laag appelpartjes, bedek met sla, plakjes ei, het komkommer-tomaatmengsel, en besprenkel met dressing.
  7. Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel deze over de salade. Maak de salade af met de rest van de Parmezaanse kaas en naar smaak nog wat extra olijfolie, citroensap, peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Gevogelte Salade met kip Zomerse salade