Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven op tafel.
- Verhit een scheut olijfolie in een tajine/kookpan/braadpan en braad de stukken vlees om en om aan.
- Voeg de specerijen, het laurierblaadje en peper en zout naar smaak toe. Schep alles goed door elkaar en laat een paar minuten sudderen.
- Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Schenk er water bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe het deksel op de tajine/kookpan/braadpan. Laat sudderen totdat het vlees zacht is. Voeg indien nodig water toe tijdens het stoven.
- Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg de zoete aardappelen en olijven toe aan het vlees. Laat zachtjes meestoven totdat de aardappelen gaar zijn.
- Dien op in de tajine of schep op een mooie schaal. Bestrooi met fijngehakte verse koriander. Serveer met Marokkaans of Turks brood en diverse salades.