- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Hartige italiaanse muffens op tafel.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Mix de olijfolie, yoghurt, melk, en ei met een mixer door elkaar.
- Voeg het meel toe en mix nog even door tot een egaal beslag.
- Snijd de bol mozzarella in stukjes en schep deze met een lepel door het beslag.
- Snijd de basilicum in stukjes of gebruik gedroogde basilicum en meng deze met de pijnboompitten en wat peper en zout door het beslag.
- Vet de muffinvormpjes in of gebruik papieren vormpjes in een muffinbakblik.
- Vul de vormpjes tot de helft met het beslag.
- Snijd de helft van de tomaatjes in kwarten en verdeel deze over het beslag in de vormpjes.
- Schep er weer een beetje beslag op zodat de vormpjes tot ongeveer ¾ gevuld zijn en druk vervolgens in elke muffin zachtjes een heel tomaatje (met kroontje).
- Zet de muffins ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer warm of koud.