Hartige italiaanse muffens

Hartige italiaanse muffens

Smulweb imageSmulweb

Deze Italiaanse hartige muffins met mozzarella en tomaatjes zijn het ultieme zomerrecept. Lekker als hartige snack, lunch of picknickgerecht!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Hartige italiaanse muffens op tafel.

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Mix de olijfolie, yoghurt, melk, en ei met een mixer door elkaar.
  3. Voeg het meel toe en mix nog even door tot een egaal beslag.
  4. Snijd de bol mozzarella in stukjes en schep deze met een lepel door het beslag.
  5. Snijd de basilicum in stukjes of gebruik gedroogde basilicum en meng deze met de pijnboompitten en wat peper en zout door het beslag.
  6. Vet de muffinvormpjes in of gebruik papieren vormpjes in een muffinbakblik.
  7. Vul de vormpjes tot de helft met het beslag.
  8. Snijd de helft van de tomaatjes in kwarten en verdeel deze over het beslag in de vormpjes.
  9. Schep er weer een beetje beslag op zodat de vormpjes tot ongeveer ¾ gevuld zijn en druk vervolgens in elke muffin zachtjes een heel tomaatje (met kroontje).
  10. Zet de muffins ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Serveer warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Muffins