Mediterraanse kip van het spit

Mediterraanse kip van het spit

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een smaakexplosie met dit recept voor Mediterraanse kip van het spit. Je gaart de kip in de oven en de combinatie van boter en kruiden zorgt voor een verrukkelijk sappig en smaakvol resultaat. Gril de kip op het eind op hoge temperatuur voor het perfecte knapperige velletje.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mediterraanse kip van het spit op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle specerijen voor de rub en maak af met een snuf peper en zout. Hak de tenen knoflook fijn en vul de kip met het laurierblaadje, de knoflook, 40 gram roomboter en het verkruimelde bouillonblokje. Voeg ook wat van de rub toe.
  2. Snijd de citroen doormidden, en dicht de kip af met een halve citroen (met de snijkant naar binnen). Bind de kip vervolgens op en zet hem vast aan het spit.
  3. Bestrooi de kip royaal met de rub en wrijf het zachtjes in. Plaats een lekbak (ovenschaal) onder de kip en leg hier nog een klontje boter op. Laat de kip een uur op 150 graden grillen. Bedruip tussendoor met het opgevangen bakvet.
  4. Verwarm de oven vervolgens naar 180 graden en grill nog 40 minuten om zo een lekker krokant velletje te krijgen. Blijf wel bedruipen als het nodig is. Doe een scheutje witte wijn bij het bakvet zodra je de oven naar 180 graden zet.
  5. Laat de Mediterraanse kip van het spit even rusten voordat je ‘m aansnijdt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte