Saltimbocca van verse kabeljauw filet en parmaham

Saltimbocca van verse kabeljauw filet en parmaham

Smulweb imageSmulweb

Dit Italiaans gerecht met verse kabeljauwfilet is een echte delicatesse. De kabeljauwfilet wordt halveerd en gekruid met zeezout en versgemalen peper. Vervolgens worden drie verse saliebladeren met twee plakken parmaham op de vis gelegd. Dit wordt gebakken in een mix van olijfolie en boter en geserveerd met een frisse saus van citroen, boter, droge witte wijn.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Saltimbocca van verse kabeljauw filet en parmaham op tafel.

  1. Haal een stuk dikke, verse kabeljauwfilet bij de visspecialist. Halveer deze in de lengte met een scherp koksmes, zodat je twee dikke repen filet overhoudt. Kruid beide zijden van de vis met zeezout en versgemalen peper.
  2. Leg op de bovenkant van elke filet drie verse saliebladeren, verspreid over de lengte. Daarbovenop leg je op elke filet over de gehele lengte twee plakken parmaham. Je kunt de plakken ook om de vis heen draaien.
  3. Meng olijfolie met boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Wacht totdat het schuimt, maar laat het niet verbranden. Leg de vis in de pan en bak langzaam gaar. Draai de vis halverwege om, zodat de ham ook een kleurtje krijgt. Leg vervolgens schijfjes citroen in de pan, zodat de smaken een beetje in de vis trekken.
  4. Maak eventueel nog een sausje. Voeg een klontje roomboter toe aan de pan en laat dit smelten. Voeg sap toe van een klein citroentje en blus af met een scheutje droge witte wijn. Laat het geheel even inkoken. Serveer de saus over de vis voor een heerlijk frisse smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees