- 1 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pastei ayam duwa gevulde pasteitjes met kipfilet en groenten op tafel.
- Snijd de kipfilets in kleine blokjes.
- Snijd de ui zo klein mogelijk, snijd het wit van de prei en de lente-ui in dunne ringen, snijd de wortel in blokjes, pers de knoflook en rasp de djahe.
- Meng de bloem, margarine, ei, melk en het zout tot een glad en soepel deeg en laat het een tijdje rusten.
- Fruit in een beetje olie de ui en de wortel tot ze zacht worden. Voeg de kip toe en bak tot die van kleur verandert, bak de prei mee. Voeg de knoflook, sambal en djahe toe en schep alles goed door. Voeg naar smaak andere kruiden toe en voeg de lente-ui toe. Laat de vulling helemaal afkoelen.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot 5 mm dikte. Snijd een rondje uit, leg een paar theelepels vulling erop en vouw het deeg dubbel. Druk de randen goed aan en laat de pasteitjes rusten.
- Verhit olie in een pan en frituur de pasteitjes goudbruin en krokant.