Verse ravioli met spinazie en ricotta

Verse ravioli met spinazie en ricotta

Smulweb imageSmulweb

Maak heerlijke verse spinazie-ricotta ravioli met een romige Parmezaanse kaassaus. Het deeg maak je in een handomdraai. Door de spinazie en ricotta krijg je een echt Italiaans gevoel. Serveer met een goed glas Italiaanse wijn.

45 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Verse ravioli met spinazie en ricotta op tafel.

  1. Zeef de bloem in een kom en klop de eieren los met 80 ml koud water. Strooi wat zout door het bloem en maak een kuiltje in het midden. Giet daar het eimengsel in en meng alles goed door elkaar. Kneed het ongeveer 10 minuten totdat het een stevige, elastische bol is en verpak deze in folie. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  2. Verwarm de room zachtjes in een steelpannetje en rasp er 3 eetlepels Parmezaanse en Hollandse kaas doorheen. Roer tot de kaas is gesmolten en maak het sausje af met wat zout en peper. Zet het dan aan de kant.
  3. Was de spinazie goed en verhit de olie in een wok of hapjespan. Pers de teentjes knoflook uit en bak deze snel door de olie, voeg dan de spinazie toe. Voeg ook de blaadjes basilicum toe. Bak alles op hoog vuur totdat alles slinkt. Strooi er wat zout en peper overheen en zet het vuur laag. Voeg dan de ricotta toe en meng alles goed.
  4. Verdeel de bol in 8 kleine stukjes. Rol elk stukje op een bebloemde werkplek zo dun mogelijk uit tot vierkantjes van ongeveer 10 bij 10 cm. Leg op elk vierkantje een beetje van het spinaziemengsel. Bedek met een tweede vierkantje en druk de randen goed aan. Probeer niet teveel vulling te gebruiken.
  5. Kook de ravioli vlak voor opdienen in een grote pan met ruim kokend water en zout. Kook telkens 4 plakjes tegelijk. Dit kost maar een paar minuten en de ravioli is klaar als deze boven komt drijven.
  6. Serveer de ravioli met de kaassaus eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Kaas Spinazie