- 100 g Amaretti
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto op tafel.
- Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes. Meng het citroensap en de helft van de amaretto over de peren.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter en bestuif met wat bloem.
- Doe de amarettini in een diepvrieszak (houd er een paar achter voor versiering) en druk de amarettini in stukjes (niet al te fijn!).
- Mix de boter, suiker en zout tot het een lichtgele crèmemassa wordt. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel of bloem en de bakpoeder.
- Meng met een spatel het bakmeel door het deeg tot het is opgenomen. Niet kloppen, anders wordt de koek te stevig.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden hetelucht. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en verdeel daarover stukjes amarettini.
- Sprenkel de overgebleven amaretto erover. Verdeel de plakjes peer dakpansgewijs over de taart. Strooi het amandelschaafsel over de peren en versier met een paar amarettini.
- Zet de taart op de onderste richel van de oven en bak de taart 50-60 minuten tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft. Let op: als peer uit pot of blik wordt gebruikt, kan de suiker verminderd worden tot 85 gram.