Chinese koolsalade met basilicumdressing

Chinese koolsalade met basilicumdressing

Smulweb imageSmulweb

Een bijzondere smaakbeleving met een frisse twist: Chinese koolsalade met basilicum dressing. De kool wordt gemarineerd met gembersnippers en sap en vervolgens gecombineerd met een romige honing-citroen dressing. Een aanrader voor een zomerse maaltijd!

10 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Chinese koolsalade met basilicumdressing op tafel.

  1. Snijd de Chinese kool fijn en scheur de blaadjes van de basilicumsteeltjes. Pers de citroen uit en hak de gemberbolletjes fijn. Doe de Chinese kool in een diepe kom en bestrooi met zout. Roer er vervolgens de gembersnippers en sap doorheen. Zet de kom weg en roer af en toe om.
  2. Maak de dressing door de basilicum in een hoge smalle beker te doen en olijfolie toe te voegen. Pureer het geheel met een staafmixer. Voeg yoghurt, honing, citroensap en zout toe en pureer nogmaals.
  3. Schenk de helft van de dressing over de Chinese kool en roer goed door. Laat het geheel 1 uur marineren zodat de kool lekker zacht wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Chinese koolsalade