Frans recepten

Zelf Frans gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Frans recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Biefstuk met champignonroom saus

Biefstuk met champignonroom saus

jumbo badge jumbo

Bereid een heerlijke biefstuk met champignonroomsaus met ons recept. Deze smaakvolle biefstuk wordt perfect gebakken en geserveerd met een romige saus vol champignons. Een klassiek recept dat altijd een favoriet is.

30 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 rode paprika's
  • 16 stuks Groene asperges
  • 600 g gesneden champignons
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 3 el Knoflookolie
  • 4 biefstukken
  • 2 el jumbo bak en braad
  • 1 el Margarine
  • 200 ml kookroom
  • 1 snufje Knoflookpoeder
  • 1 tl (franse) mosterd
  • 600 g Aardappelkroketjes
  • 10 g Verse peterselie

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Biefstuk met champignonroom saus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 210 °C.
  2. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de harde onderkant van de asperges.
  3. Doe de asperges, paprika en 200 g champignons in een ovenschaal. Breng op smaak met provencaalse kruiden en peper. Besprenkel met 3 el knoflookolie. Zet 15-20 min. in de oven. Schep af en toe om.
  4. Bereid ondertussen de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Doe er peper en zout over. Smelt 2 el bak en braad boter en 1 el margarine in een koekenpan en laat bruin worden. Bak de biefstuk om en om bruin. Laat de boter in de pan.
  6. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze afgedekt in aluminium folie rusten. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  7. Bak de resterende champignons met knoflookpoeder, peper en zout. Als de champignons bruin zijn, voeg de room toe en laat even zachtjes doorkoken. Voeg de mosterd toe en proef.
  8. Snijd de biefstuk in plakken en serveer op een (voorverwarmd) bord met de champignonroomsaus, kroketjes en groente. Garneer met fijngehakte peterselie.