Ovenschotel schnitzeltjes in een volle gorgonzolasaus

Ovenschotel schnitzeltjes in een volle gorgonzolasaus

Smulweb imageSmulweb

De ovenschotel schnitzeltjes in een volle gorgonzolasaus is het heerlijke gerecht wat je moet proberen. De schnitzels zijn bedekt met een mengsel van tomaten, slagroom, uien, gorgonzola en salie en daarna in de oven gebakken tot ze mooi goudbruin zijn.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel schnitzeltjes in een volle gorgonzolasaus op tafel.

  1. Hak knoflook en uien fijn en bak ze in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg gepelde tomaten en slagroom toe. Hak gorgonzola en roer het erdoor. Los bouillonblokje op in een beetje water (of gebruik bouillonpoeder) en voeg toe met salie. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bestrooi schnitzels met zout en peper en haal ze door bloem. Snijd grote schnitzels eventueel doormidden zodat je 8 stukjes vlees hebt.
  3. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de saus gelijkmatig over de bodem. Leg de schnitzels erop en bedek ze met de rest van de saus.
  4. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht 130). Laat de schnitzels ongeveer 1,5 tot 2 uur garen op lage temperatuur zodat het vlees mals blijft en niet droog wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Sauzen