Lasagne met prei en zalm

Lasagne met prei en zalm

Smulweb imageSmulweb

Lasagne met prei en zalm is een ideale combinatie. De romige smaak van de bechamelsaus past perfect bij de zachte prei en de hartige smaak van gerookte zalm. Serveer dit gerecht met salade en je hebt een heerlijk diner. Bakken in de oven tot goudbruin en gaar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lasagne met prei en zalm op tafel.

  1. Begin met de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de bloem erdoor en laat heel even pruttelen. Voeg dan de helft van de melk toe en verwarm al roerende tot een gebonden dikke saus. Voeg scheut voor scheut de rest van de melk toe terwijl je blijft roeren, tot het weer een gladde saus wordt.
  2. Voeg de laurierblaadjes met wat zout, versgemalen peper en muskaat toe en laat de saus nog 10-15 minuten heel zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de prei, knoflook, tijm en wat zout en peper 3-4 minuten tot de prei gaat slinken.
  4. Verdeel een kwart van de prei over de bodem van de ovenschaal en bedek de prei met lasagnebladen. Herhaal deze volgorde nog twee keer en bedek de laatste laag lasagne met de rest van de prei en bechamelsaus.
  5. Verdeel de plakjes zalm over de bechamelsaus en strooi de geraspte kaas erover. Bak de lasagne in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Prei