Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappel kikkererwten curry op tafel.
- Was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Snipper de ui fijn en hak of pers de knoflook. Verhit wat (kokos)olie in een pan met zware bodem.
- Voeg de ui, knoflook en tomaat toe en bak ongeveer 1 minuutje.
- Voeg daarna de 2 el currypasta en het blikje tomatenpuree toe en meng dit goed met de groentes.
- Voeg daarna de aardappelen toe en water tot de aardappelen net niet helemaal onder water staan. Even doorroeren, vuur lager en deksel erop.
- Controleer af en toe even of de aardappelen niet aanbranden en of er nog genoeg vocht in de pan zit.
- Als de aardappelen bijna gaar zijn, laat dan de deksel van de pan en laat de saus wat indikken. Voeg een flinke scheut (100 ml) kokosmelk toe aan het mengsel.
- Giet de kikkererwten af en voeg die toe aan het gerecht. Even goed doorroeren en controleer dat de kikkererwten ook lekker warm zijn.