Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Ananastaart omgekeerd (pineapple upsidedown cake) op tafel.
- Snijd de ananas in schijven van ruim 1 cm, verwijder schil en harde kern. Als je blikananas gebruikt, laat die dan goed uitlekken.
- Doe 60 g boter en bruine suiker in een ovenschaal en zet in de oven op 170 graden.
- Meng de droge ingrediënten in een beslagkom.
- Smelt de boter in een pannetje, voeg melk toe en roer het ei erdoor. Giet langzaam in de beslagkom onder rustig roeren. Mix gedurende 3 minuten op de hoogste stand.
- Haal de ovenschaal uit de oven, vermeng boter en suiker gelijkmatig, verdeel ananasschijven erover en noten tussen de ruimtes.
- Schenk het beslag erover en zet terug in de oven op hete lucht stand. Bak gedurende 45 minuten (of 50 minuten op 180 zonder hete lucht).
- Prik met een sateprikker schuin in de cake om te zien of hij gaar is. Laat een minuut rusten, leg de serveerschaal erop en keer dan het geheel in een keer om.
- Wacht een minuutje tot de sappen hebben losgelaten van de bodem en langs de rand naar beneden zijn gelopen.