Gehakttajine met ingelegde citroen en groene olijven

Gehakttajine met ingelegde citroen en groene olijven

Smulweb imageSmulweb

Wie van Marokkaans eten houdt, moet zeker deze gehakttajine met ingelegde citroen en groene olijven proberen. Gehaktballetjes, komijn, kaneel, ras el hanout, saffraan, ingelegde citroenen, kippenbouillon, aardappelen en groene olijven. Simpelweg heerlijk!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gehakttajine met ingelegde citroen en groene olijven op tafel.

  1. Vermeng in een kom het gehakt met de helft van de fijngehakte verse koriander, koffielepel komijnpoeder, koffielepel kaneelpoeder en zout en peper naar smaak. Vermeng alles goed met je handen en vorm er kleine balletjes van.
  2. Doe een scheut olijfolie in een tajine (of kookpan) en voeg er de fijngehakte uien aan toe
  3. fruit ze al omscheppend goudbruin.
  4. Voeg er de ras el hanout aan toe en laat dan 5 minuten zachtjes sudderen.
  5. Leg de gehaktballetjes in de tajine/kookpan en voeg er de rest van de specerijen (komijnpoeder, saffraandraadjes en kurkuma) aan toe.
  6. Snijd de ingelegde citroenen in vieren en verwijder de pulp. Snijd de citroenschil in reepjes. Voeg toe aan de tajine/kookpan, giet er de kippenbouillon bij en peper en zout naar smaak. Zet het deksel op de tajine/kookpan en laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.
  7. Spoel de groene olijven en voeg ze toe samen met enkele geschilde en in partjes gesneden vastkokende aardappelen. Bestrooi met de rest van de fijngehakte verse koriander. Zet het deksel terug en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes stoven totdat ook de aardappel gaar is.
  8. Dien kokendheet op met daarbij brood en salades.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Citroen