Krokante oregano kip met geroosterde groenten

Krokante oregano kip met geroosterde groenten

Smulweb imageSmulweb

Krokante oregano kip met geroosterde groenten uit de oven. Tijdloos simpel gerecht, maar oh zo lekker: kip, aardappel en paprika met oregano, knoflook, paprikapoeder in de oven.

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Kippenbotten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Krokante oregano kip met geroosterde groenten op tafel.

  1. Was de kippenbouten onder de kraan en dep ze droog. Je kan ook een mooie hele (vette) scharrelkip nemen en die in gelijke delen hakken of bouten met karbonades en drumsticks (gemengd).
  2. Smeer de kippenbouten in met wat olijfolie en bestrooi ze met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Probeer de specerijen en kruiden in te masseren en laat intrekken.
  3. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in partjes. Snijd de uien in kwarten, hak de knoflook en snijd de paprika's in grote gelijke delen (niet te klein).
  4. Besprenkel alle groenten met olie en breng op smaak met peper, zout, wat paprikapoeder en gedroogde oregano.
  5. Leg alles op een bakplaat of in een ingevette braadslede. Leg de kippenbouten erop met de huid naar boven. Besprenkel met wat extra olie en voeg eventueel nog extra specerijen en oregano toe. Zorg dat het er leuk uitziet.
  6. Zet het geheel in een voorverwarmde heteluchtoven op 200 graden en bak in 45 minuten gaar en bruin. De kip is mals vanbinnen, de groente heeft smaak en bite.
  7. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente