Gembercake met 2 soorten gember zo lekker

Gembercake met 2 soorten gember zo lekker

Smulweb imageSmulweb

Deze gembercake met 2 soorten gember smaakt heerlijk. Gouden siroop, gemberbolletjes, rozijnen en suiker pruttelen zachtjes in de pan. Voeg het bakmengsel en ei-melkmengsel samen en bak de cake voor 35-40 minuten. Laat de cake in de vorm koud worden of laat het een dag of twee rijpen om volledig te genieten.

60 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Lyles golden syrup

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gembercake met 2 soorten gember zo lekker op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175-180C graden. Vet de cakevorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed bij een lange vorm ook de lange zijden met bakpapier.
  2. Zeef het bakmeel met gemberpoeder, kaneel, bakpoeder en zout.
  3. Verwarm in een steelpan de golden syrup, gembersiroop en boter. Voeg gemberbolletjes, rozijnen en suiker toe en laat geheel zachtjes pruttelen. Roer af en toe om aanbranden van siroop op de bodem te voorkomen.
  4. Breek de eieren in een kom, giet de melk erbij en klop alles door elkaar.
  5. Giet de inhoud van de pan bij het bakmengsel en roer krachtig met een grote metalen lepel. Roer het ei-melkmengsel erdoor. Het moet een goed gemengde mix zijn waarin geen bakmeel meer zichtbaar is.
  6. Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak de cake 35-40 minuten OF tot er een in het midden gestoken satéprikker er droog uitkomt.
  7. Laat de cake in de vorm koud worden, tenzij je hem liever nog warm serveert. Stort hem anders op een stuk bakpapier en laat de koude cake in folie gewikkeld een dag of twee rijpen.
  8. Serveer de cake zo of verpak hem in bakpapier of aluminiumfolie om hem volgens Nigel tot een week te bewaren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake