Indiase rode linzensoep met kokosmelk

Indiase rode linzensoep met kokosmelk

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk romige Indiase rode linzensoep met kokosmelk, kurkuma, peper en verse koriander! Lekker als voorgerecht of als maaltijdsoep!

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indiase rode linzensoep met kokosmelk op tafel.

  1. Verhit in een pan de boter of de olie. Fruit daarin de fijngehakte ui.
  2. Voeg er dan de tomatenpulp, de gewassen en uitgelekte rode linzen, de kurkuma en de peper toe. Bedek met water tot alles onder staat en voeg er het bouillonblokje aan toe. Roer alles door elkaar, doe het deksel op de pan en laat 20-30 minuten zachtjes koken en roer af en toe.
  3. Voeg aan het einde van de kooktijd als je merkt dat de linzen gaar zijn, de kokosmelk toe. Breng op smaak met wat zout en laat nog een paar minuten pruttelen.
  4. Mix de soep met een staafmixer glad (of anders in een blender) en schep de soep in mooie soepkommen.
  5. Bestrooi elke kom met wat Garam Massala en wat van de fijngehakte verse koriander. Dien de soep heet op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep