Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Koekjes cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor het koekdeeg en laat het deeg rusten in de koelkast.
- Maak intussen de banketbakkersroom en laat deze opstijven.
- Spray de bakvorm goed in met bakspray en vul de bodem met het gekoelde koekjesdeeg. Breng een dun laagje abrikozengelei aan op het koekdeeg.
- Bereid het cakebeslag voor door boter, suiker en vanillesuiker licht en luchtig te mixen. Voeg eieren toe, één voor één. Klop nog zo'n 3 minuten door.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed. Voeg daarna de melk toe.
- Schenk een laagje van ongeveer 3 cm van het cakebeslag over het koekdeeg.
- Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en doe deze in een spuitzak. Spuit diagonale strepen van room over de cake. Strooi daarna gehakte pecannoten over de cake.
- Bak de cake in 35-40 minuten goudbruin. Controleer goed of de cake gaar is, dit verschilt per dikte van de mix en grootte van het bakblik.