Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Gegratineerde witte asperges met verse zalm op tafel.
- Pak asperges, schil en was ze. Snijd ze in hapklare brokken, snijd de uiteinden af.
- Kook ze in een kwartiertje in water met suiker en een snufje boter gaar.
- Kook aardappels gaar in de schil.
- Laat de aardappels afkoelen en verwijder de schil.
- Snijd de aardappels in plakken.
- Snijd zalm in brokken en zout en peper deze.
- Zet de zalm aan in een pannetje met groentebouillon en witte wijn en laat uitlekken.
- Hak dille fijn en meng met creme fraiche, het ei en geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Maak laagjes van aardappel, asperge en zalm totdat alles op is.
- Giet het dille-eimengsel eroverheen.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
- Bak de schotel in ongeveer 20-25 minuten tot alles mooi goudbruin is. Dit is echt volledig smullen.