- 100 g Maismeel voor polenta
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Calamari gefrituurd (traditioneel) op tafel.
- Maak de inktvis schoon: steek een vinger in de inktvis en draai zodat de ingewanden loskomen. Trek voorzichtig aan de tentakels zodat de ingewanden mee naar buiten komen. Snijd de tentakels net voor de ogen af en verwijder het bekje (het stuk met de ogen blijft aan de ingewanden zitten). Verwijder het harde stuk (schelp) uit de inktvis. Doe de inktvis om je vinger en trek de 'vleugels' tezamen met de huid eraf zodat er een witte koker overblijft. Snijd de inktvis in stukken van ongeveer 1 cm breed. Doe alle stukken samen in een kom en bedek met een klein beetje melk, zorg dat het overal komt. Laat dit een paar uur intrekken in de koelkast.
- Meng het meel en de bloem samen met de theelepel zout in een kom. Vul een grote pan met dikke bodem voor een derde vol met olie en verwarm deze tot deze sist als je er iets in gooit.
- Giet de inktvis af en dep droog. Bedek met het bloemmengsel en schud al het overtollige meel eraf. Frituur in meerdere porties voor ongeveer een minuut, totdat ze knapperig en goudkleurig zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier, sprenkel er een beetje zout over en serveer zo snel mogelijk.