Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Ovenschotel van venkel aardappel en munsterkaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de aardappelplakjes 1 minuut in ruim gezouten water en giet af.
- Maak lagen in de ovenschaal, begin met de aardappelplakjes, daarop de venkelplakjes.
- Verdeel er de helft van de munsterkaas, de helft van de uien en de helft van de knoflook over.
- Bestrooi met zout en peper en de helft van de peterselie.
- Herhaal dit nogmaals maar houd de peterselie nog even apart.
- Klop de slagroom en eieren goed door elkaar en roer dan de melk erdoor.
- Giet dit mengsel gelijkmatig in de ovenschaal zodat de kaas en de knoflook op zijn plek blijven.
- Verdeel de roomboter in stukjes over de schotel.
- Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 60 minuten in de oven.
- Neem 15 minuten voor het einde de aluminiumfolie van de schotel en laat een mooi goudbruin korstje krijgen.
- Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.