- 100 ml Cider
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Normandische kip op tafel.
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
- Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in een braadpan in de verhitte boter rondom bruin. Neem de kip uit de pan.
- Voeg de champignons toe aan het bakvet en bak 3 minuten.
- Snijd intussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij elk part in 3 partjes en halveer ze nog een keer tot grove stukken. Bak de appel 2 minuten mee met de champignons.
- Schenk de cider over de champignons en roer er de creme fraiche en dragon door.
- Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt 10 minuten op laag vuur.
- Neem het deksel van de pan en laat de saus nog 4-5 minuten inkoken.
- Kook ondertussen in ruim water met zout de haricot verts in 6 minuten knapperig gaar. Leg ze op een schaal en verdeel de roquefort in stukjes erover.
- Leg de kipfilets op een schaal en schep de saus en champignons erover.