- 6 Pruim Tros Tomaat
- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mediterrane zalmfilet op de huid gebakken op tafel.
- Was en droog de zalm. Controleer op mogelijke graten.
- Pers de knoflook, hak de ui fijn, was en hak de kruiden fijn, hak de zongedroogde tomaatjes fijn en hak de chilipeper fijn. Snijd de citroen in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Hak 10 olijfjes fijn.
- Meng de fijngehakte kruiden met de ui, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en 2 el olijfolie.
- Leg een flink stuk aluminiumfolie neer en leg er wat plakjes citroen en een derde van de kruiden op. Leg de zalmfilet met de huid erop en bestrooi de bovenkant met wat peper en zout. Leg de rest van de kruiden erop, de fijngehakte olijven, citroenschijfjes en de tomatenplakjes. Besprenkel met olijfolie. Leg er eventueel nog wat olijfjes los op. Vouw de folie goed dicht.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en leg de pakketjes met folie op de bakplaat. Laat ze ongeveer 22-25 minuten (niet meer) garen.
- Haal de pakketjes uit de oven, laat 5 minuten rusten, vouw de folie open en leg de inhoud op de bordjes.