Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kaasbosbessen cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop met een mixer de roomboter en suiker gedurende 5 minuten.
- Voeg de roomkaas toe en mix nog 3 minuten door.
- Voeg de vanille, bakpoeder en de eieren één voor één toe.
- Mix er daarna de bloem doorheen en mix dat nog 1 minuut door.
- Voeg de bosbessen toe en meng deze voorzichtig met een spatel door het beslag, zodat ze niet kapot gaan.
- Beboter een cakevorm van 28 cm lengte en bestuif met bloem of beleg met bakpapier.
- Schep het deeg in de cakevorm. Maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel en zet de cakevorm in de voorverwarmde oven.
- Laat ongeveer 40 minuten bakken of totdat een satéprikker er droog uitkomt.
- Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi eventueel met poedersuiker.