Kaasbosbessen cake

Kaasbosbessen cake

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste cake maak je gewoon zelf! Mix de roomboter en suiker, voeg de roomkaas, vanille en eieren toe. Voeg daarna de bloem & bosbessen toe, schep in de cakevorm en bak die voor ongeveer 40 minuten in de oven.

60 min bereiden

dessert

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kaasbosbessen cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop met een mixer de roomboter en suiker gedurende 5 minuten.
  3. Voeg de roomkaas toe en mix nog 3 minuten door.
  4. Voeg de vanille, bakpoeder en de eieren één voor één toe.
  5. Mix er daarna de bloem doorheen en mix dat nog 1 minuut door.
  6. Voeg de bosbessen toe en meng deze voorzichtig met een spatel door het beslag, zodat ze niet kapot gaan.
  7. Beboter een cakevorm van 28 cm lengte en bestuif met bloem of beleg met bakpapier.
  8. Schep het deeg in de cakevorm. Maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel en zet de cakevorm in de voorverwarmde oven.
  9. Laat ongeveer 40 minuten bakken of totdat een satéprikker er droog uitkomt.
  10. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake