Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Glutenvrije chocoladetaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een (stenen) kom. Snijd ook de boter in kleine stukjes zodat het makkelijker smelt en doe dit bij de chocolade.
- Laat het geheel in de magnetron (ongeveer 1 minuut en 20 seconden, hangt af van je magnetron, het beste is om elke 20 seconden te kijken hoe het gaat) smelten zodat je het goed door elkaar kunt roeren en er na het roeren een glad mengsel ontstaat. Je kunt de chocolade en de boter natuurlijk ook au bain marie laten smelten.
- Voeg de suiker toe en roer het er goed doorheen.
- Voeg de 5 eieren 1 voor 1 toe en blijf ondertussen goed roeren.
- Voeg tot slot het rijstmeel toe.
- Roer nog een keer goed zodat je een mooi egaal en glad mengsel krijgt.
- Giet het mengsel in een taartvorm (met een doorsnee van ongeveer 26 cm) en zet hem 22 minuten in de oven. Dit lijkt kort maar de taart moet niet droog worden en de binnenkant moet een beetje vloeibaar blijven.
- Haal de taart snel en voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen.
- Serveer de taart eventueel met een dot slagroom.