- 5 g Jumbo Dille Vers 15g
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Mini quiches met zalm en groene asperges op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg.
- Vorm van het overgebleven deeg een randje rond het bladerdeeg (zie foto).
- Prik het deeg in met een vork. Bak de bladerdeegrondjes plm. 5 minuten voor in de voorverwarmde oven.
- De binnenkant staat nu iets bol. Druk dit naar beneden.
- Verwijder een stukje van de onderkant van de asperges. Snij de asperges in 3 of 4 stukken.
- Kook ze 3 minuten in water met zout. Laat uitlekken.
- Klop het ei met de slagroom tot een gladde massa. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Bekleed het bladerdeeg met de asperges en de gerookte zalm. Strooi er wat dille over.
- Giet de eimassa erover en bak de quiches plm. 12-15 minuten onderin de hete oven. (De tijd is afhankelijk van jouw oven!)